Besøg fra Teklas køkken

Besøg fra Teklas køkken

6. april 2019 0 Af Mie

Jeg er så heldig at jeg har fået lov til at dele en opskrift med nulglutens læsere. Måske kender du mig fra Teklas Køkken eller www.glutenfriforbegyndere.dk? Den opskrift jeg deler, er på en glutenfri kage, jeg elsker nemlig kage!

Den glutenfri marmorkage med banan er inspireret af firsernes marmorkager, som altid var sandkager, så de var ret tørre i det. Sandkagerne kaldtes også pundkager, fordi der oprindeligt var et pund sukker, et pund mel og et pund fedststof.

Ved at tilsætte banan og mørk chokolade, får du en kage, der ikke er så tør. Samtidig kan du reducere fedtstoffet og sukkerindholdet, så der ikke er lige så meget fedtstof og sukker som mel i kagen. Så er det selvfølgelig ikke længere en pundkage, men det kan jeg i hvert fald godt leve med ?

Kagen her er også helt uden mælkeprodukter. På den måde undgår du både gluten og mælk når du bager den.

Glutenfri marmorkage med banan og mørk chokolade

100 g mælkefri margarine
3 modne bananer
2 æg
2 spsk plantebaseret natural yoghurt
5 g husk
2 dl plantemælk
280 g valgfri glutenfri mel (brug evt min fuldkornsmix, for en endnu sundere kage)
2 tsk natron
1 tsk vanillepulver
175 g rørsukker
2½ spsk kakao
50 g mørk chokolade minimum 70%

1 aflang bageform ca. 1½ l

Smelt margarinen og mos bananerne med en gaffel. Bland bananmos, smeltet margarine, æg, yoghurt, Husk og 1 ½ dl plantemælk godt sammen. (gem den sidste ½ dl plantemælkmælk til senere)

Bland glutenfri mel, natron og sukker sammen og rør det i bananmassen. Tag ca. ⅓ af dejen fra i en anden skål.

Rør kakaopulveret ud i den sidste ½ dl plantemælk. Rør kakaomassen i den lille portion dej. Hak chokoladen og rør den i også.

For bageformen med bagepapir og fordel halvdelen af den lyse dej i bunden. hæld nu den mørke dej over og slut af med den lyse dej. Du kan bruge en kødnål eller et grillspyd til at røre meget lidt rundt, så der kommer lidt mønster i kagen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 °C i 50-60 minutter, til den er flot gylden. Lad kagen køle af i formen på en bagerist i ca. 15 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af på risten.