Glutenfri Amerikanske Pandekager med Blåbær
Små lækre glutenfri amerikanske pandekager! Pandekagerne er en lille og lækker spise, som egner sig godt til brunchbordet, til eftermiddagshyggen, til en luksusmorgenmad, eller hvad man nu ellers kan finde på. Disse glutenfri amerikanske pandekager med blåbær er desuden utroligt nemme at lave, og det kræver ikke meget tid i køkkenet, før ingredienserne er blandet sammen, og man er klar til at begynde på stegningen af de små og delikate pandekager. God fornøjelse med projektet!
Ingredienser – Glutenfri Amerikanske Pandekager med Blåbær (ca 12 stk.)
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk bagepulver (fås f.eks. HER)
- 1 tsk vaniljesukker (fås f.eks. HER)
- 2 spsk sukker
- 100g boghvedemel (fås f.eks. HER)
- 100g glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
- 100g blåbær (friske eller fra frost)
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt bagepulver, sukker og vaniljesukker, og rør det hele godt sammen. Tilsæt herefter boghvedemel, og pisk dejen godt, indtil alle klumper er forsvundet fra dejen. Dejen skal være flydende, men må gerne være en smule tykkere end en normal pandekagedej. Tilsæt til sidst blåbærrene, og rør dem godt ud i dejen (gerne indtil nogle blåbær mases let).
Smelt en klat smør på en varm pande og tilsæt dejen i små portioner, så der ender med at være ca. 4 små pandekager af gangen på panden. Steg pandekagerne ved middelvarme et par minutter på hver side til de let gyldne og ser lækre ud. Server de glutenfri amerikanske pandekager med sirup, honning eller andet lækkert.