Glutenfri Lagkagebunde

Glutenfri Lagkagebunde

11. august 2019 0 Af Nulgluten

Lagkager hører sig til enhver god fødselsdag. Og her på nulgluten.dk havde vi en fødselsdag forleden, så der skulle selvfølgelig eksperimenteres med glutenfri lagkagebunde! Resultatet var jordbærlagkagen foroven, som var rigtig lækker, og som forsvandt i løbet af ingen tid 😉

At lave en glutenfri lagkage er faktisk ikke så svært endda. Det eneste, som skal laves anderledes, er nemlig bundende. Og med denne opskrift på glutenfri lagkagebunde går det som en leg, og du får nogle virkelig lækre lagkagebunde.

At lave glutenfri lagkagebunde selv er selvfølgelig lidt mere besværligt end at købe færdiglavede bunde, som mange jo gør normalt. Men til gengæld smager bundene altså langt bedre, og så er det også billigere. Denne opskrift tager endda ikke lang tid at lave i køkkenet. Det eneste udstyr, du skal bruge, er en springform som DENNE. Ellers er opskriften lige til og nem at lave. God fornøjelse!

Ingredienser – Glutenfri Lagkagebunde (3 bunde til 1 lagkage)

  • 4 æg
  • 125g sukker
  • 70g kartoffelmel (fås f.eks. HER)
  • 60g rismel (fås f.eks. HER)
  • 5g bagepulver (fås f.eks. HER)

Find en springform på 20-23 cm. Sæt et stykke bagepapir i klemme i springformen, så bunden er dækket af bagepapiret. Tænd ovnen på 190 oC og varmluft.

Bland i en skål æg og sukker sammen, og pisk godt og længe til æggeblandingen er hvid og luftig. I en anden skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver sammen. Sigt melet ned i æggeblandingen, og vend forsigtigt melet ud i blandingen undervejs. Pisk endelig ikke, da lagkagebundene så vil miste deres luftighed. Når blandingen er jævn og ensartet, hældes den i springformen. Bag i ca. 30 minutter til en gaffel eller strikkepind kan sættes helt ned i bunden af kagen og løftes op uden dej på. Vær ikke nervøs, hvis overfladen bliver meget mørk. Det er nemlig vigtigt at bundene bliver bagt ordentligt indeni.

Vend formen på hovedet med bunden i vejret på en rist, mens den køles af. Når kagen er kold tages den ud af formen. Skær nu med en skarp kniv kagen i tre lige store glutenfri lagkagebunde. Det kan være lidt svært at få helt lige, så skær gerne langsomt ud, mens du hele tiden drejer lagkagen rundt, så du langsomt skærer dig ind mod midten. Fyld ønsket fyld og pynt på bundene, og så er din lagkage klar.

Se også

Glutenfri Pandekager

Glutenfri Scones med chokolade