Glutenfri Brownie
Lækker og dejlig glutenfri brownie med en intens smag af chokolade. En klassisk brownie indeholder normalt ikke meget mel, og er i stedet rig på chokolade og kakao, som giver en svampet og lækker konsistens med en intens smag af chokolade. Dette gør sig også gældende for denne glutenfri brownie, som altså giver et super lækkert resultat. Derudover er kagen også relativt nem og hurtig at lave, og den har slet ingen hævetid. Opbevar gerne din færdige kage i køleskab, så kan den holde sig i op til 2-3 uger. Men man skal altså være sej, hvis den holder så længe, for den smager utroligt godt. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Brownie (1 mellemstor kage)
- 100g valnødder (fås f.eks. HER)
- 250g mørk chokolade ca. 70% (brug f.eks. Valrhona Guanaja)
- 140g smør
- 5 æg
- 380g sukker
- 70g boghvedemel (fås f.eks. HER)
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 spsk kakaopulver (f.eks. DENNE økologiske)
Start med at tænde ovnen på 170 oC varmluft. Valnødderne hakkes groft, og stilles til side. Hak også chokoladen groft, og smelt chokoladen med smør i et vandbad. Pisk æg og sukker kortvarigt sammen til sukkeret er opløst. Rør den smeltede smør- og chokolademasse i æggeblandingen. Herefter sigtes mel, bagepulver, salt og kakao i massen, og der røres grundigt rundt til man har en homogen masse. Rør til sidst valnødderne ud i dejen.
Find en bradepande (ca. 24 x 24cm som f.eks. DENNE), og læg bagepapir i. Hæld dejen i bradepanden, og bag din glutenfri brownie i ca. 45 minutter. Brownien skal føles lidt ubagt i midten, når den tages ud af ovnen, og der må gerne følge dej med op, hvis man stikker en gaffel i kagen. Lad din glutenfri brownie køle af i formen inden den skæres ud i stykker. Kagen kan herefter opbevares i køleskab i op til 2-3 uger.
OBS*: Er du typen, som gerne vil spare tid i køkkenet, og mere er til færdiglavede melblandinger som blot skal blandes med mælk. Så er det også muligt at få sådanne melblandinger til en glutenfri brownie. Se f.eks. HER.