Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste
Er du vild med spaghetti og de mange lækre retter, som man kan lave med de simple og lækre strimler? Så er du langt fra alene. Spaghetti er nemlig udbredt i hele verden, og spises også herhjemme i mange hjem landet over. Lever man glutenfrit, kan man dog komme på noget af en opgave, når der skal skaffes glutenfri spaghetti.
Vi har tidligere her på nulgluten.dk gennemgået de forskellige varianter for glutenfri pasta og for glutenfri nudler. Nu er vi så kommet til spaghetti. Og også her er det muligt at få fat på super gode versioner af glutenfri spaghetti. Så man ikke længere blot behøver at se på andre guffe de herlige retter med spaghetti i sig. Vi har i dette indlæg samlet de bedste produkter af spaghetti uden gluten og hvor du finder dem. Så du nemt og hurtigt kan få overblikket over spaghetti for folk, som ikke tåler gluten.
Forskellige typer af glutenfri spaghetti
Der findes flere forskellige slags glutenfri spaghetti, som er lavet på forskellige måder. Spaghetti kan nemlig laves på mange måder. Og den glutenfri af slagsen kan f.eks. bestå af majsmel, rismel, sojamel, plantestivelse, quinoafrø og så videre. Der er med andre ord mange måder at producere glutenfri spaghetti på, og hver slags spaghetti har både fordele og ulemper.
Semper Glutenfri Spaghetti
Til at starte med vil vi nævne Sempers bud på en spaghetti uden gluten. Her er der nemlig tale om spaghetti er rigtig høj kvalitet. Denne spaghetti er lavet af flere forskellige meltyper og stivelser, og resultatet er altså rigtig godt. Den glutenfri spaghetti smager fuldstændig som almindelig spaghetti, og giver dig mulighed for igen at lave alle dine yndlingsretter med spaghetti.
Spaghetti af majs- og rismel
Spaghetti lavet på en blanding af majs- og rismel er også rigtigt lækkert. En sådan spaghetti minder meget om klassisk spaghetti, og med en blanding af de to meltyper sikrer man at ingen af meltyperne dominerer for meget, og man får alt i alt en god og lækker glutenfri spaghetti.
Spaghetti lavet på fuldkornsrismel
Her er der tale om en fuldkornsspaghetti. Spaghettien minder derfor ikke om den helt almindelige form for spaghetti. Den er nemlig lidt grovere, og minder til gengæld meget i smag og konsistens om fuldkornspasta eller normal fuldkornsspaghetti. En sund og lækker spaghetti helt uden gluten.
Glutenfri Shirataki Spaghetti
En lidt speciel spaghetti type. Shirataki spaghetti er nemlig lavet af fibrene fra en konjac rod. Konjac er en udbredt plante i Asien, og spaghettien stammer også derfra. Fibrene fra konjac roden blandes med vand, og laves herefter til glutenfri spaghetti. Shirataki spaghetti indeholder næsten ingen kulhydrater, og er utroligt rige på kostfibre.
Soja Spaghetti
Soja spaghetti er lavet på sojamel, som stammer fra sojabønner. Der er derfor tale om en sund og nærende spaghetti, som indeholder få kulhydrater, er vegansk og naturligvis også uden gluten. Et spændende og anderledes alternativ til almindelig spaghetti.
Glutenfri Quinoa Spaghetti
Også en lidt speciel udgave af spaghetti. Spaghettien er nemlig lavet på en blanding af rismel og quinoamel. Quinoa er nogle sunde frø, som stammer fra Sydamerika. Quinoa frøene er ved at blive mere og mere udbredt også herhjemme. Frøenes høje indhold af næringsstoffer, proteiner og fibre, betyder nemlig at de er utroligt sunde.
Det var vores gennemgang af de forskellige typer af glutenfri spaghetti på markedet. Vi håber, at indlægget kunne hjælpe dig.
Rummo’s glutenfri pasta smager også rigtig godt. Den kan jeg servere for hele familien, så jeg ikke skal stå der og vurdere hvor sulten jeg og de er for at afpasse mængderne af glutenholdig og glutenfri pasta. Det er jo ikke altid man er så sulten, som man troede, nogen gange er man jo mere eller mindre sulten. Rummo har givet mindre spild på denne måde.
Hej Malene
Tak for dit input. Er helt enig. De bedste glutenfri pasta og spaghetti er efterhånden så gode, at man sagtens kan servere dem for alle. Hvilket er utroligt rart, så man ikke skal spekulere i at lave to slags pasta. Jeg har ikke selv prøvet Rummo’s pasta, men det kan da være det skal overvejes 😉
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk