Glutenfri Knækbrød med Kakao
Knækbrød kan være utroligt lækkert som et lille mellemmåltid, når den lille sult melder sig. De kan også bruges til brunchbordet eller morgenmaden. Og hvis man først er vild med knækbrød, kan man finde mange grunde til at spise disse små lækre og sprøde stykker brød. Og glutenfri knækbrød er faktisk heller ikke særlig svært at lave selv i køkkenet.
Efterhånden kan man sagtens købe glutenfri knækbrød i supermarkeder eller på webshops. (Se f.eks. HER)
Men det kan også lade sig gøre at lave dem selv, og det smager altså lige lidt bedre. Her kommer en lækker opskrift på hjemmelavede knækbrød helt uden gluten, hvor vi også har tilføjet lidt kakao for at give ekstra god smag til knækbrødene. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Knækbrød med kakao (10-15 stk)
- ½ dl sesamfrø (fås f.eks. HER)
- ½ dl solsikkekerner (fås f.eks. HER)
- ½ dl græskarkerner (fås f.eks. HER)
- ½ dl hørfrø (fås f.eks. HER)
- 1½ dl glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
- ½ dl usødet kakao (fås f.eks. HER)
- ½ dl olie
- 2½ dl kogt vand
- Salt
Bland kerner, frø, mel og kakao sammen i en skål. Tilsæt olie og kogt vand, og rør det hele sammen til en dej. Fordel dejen på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå dejen, og rul dejen ud til en tilpas tykkelse. Fjern det øverste lag bagepapir og stryg salt udover dejen. Skær forsigtigt dejen i stykker, der skal blive til de endelige knækbrød. Stykkerne skal ikke skilles ad nu, men når knækbrødene kommer ud af ovnen skal de kunne knækkes fra hinanden.
Bag dine glutenfri knækbrød i varmluftovn ved 150 oC i ca. en time afhængigt af tykkelsen på din dej. Knækbrødene skal være sprøde men ikke branke, når de tages ud af ovnen. Knæk stykkerne fra hinanden umiddelbart efter de tages ud af ovnen. De glutenfri knækbrød kan holde sig i flere uger.