Glutenfri Kammerjunker
Glutenfri kammerjunker er en lækker ting at have, når sæsonen for koldskål for alvor går i gang. Den søde og sprøde kage hører sig ligesom til, og koldskål er ikke det helt samme uden.
Efterhånden kan man godt købe glutenfri kammerjunker. Se f.eks. HER.
Men med denne opskrift er det lykkedes os at lave nogle virkelig lækre hjemmelavede kammerjunker. Opskriften er ikke særlig svær, og kammerjunkerne kan holde sig i flere uger, hvis de opbevares i en lukket kagedåse eller lignende. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Kammerjunker
- 100g boghvedemel (fås f.eks. HER)
- 75g majsmel (fås f.eks. HER)
- 75g kikærtemel (fås f.eks. HER)
- 2 tsk bagepulver (fås f.eks. HER)
- 1 spsk vaniljesukker (fås f.eks. HER)
- 1 tsk kardemomme (fås f.eks. HER)
- Lidt revet citronskal
- 80g sukker
- 75g koldt smør
- 1 æg
- 0,5 dl fløde
Sigt al mel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt vaniljesukker, kardemomme, citronskal og sukker. Hak den kolde smør i stykker, som tilsættes. Ælt dejen kortvarigt. Tilsæt æg og fløde, og ælt dejen til den er jævn og ensartet.
På et melstrøget bord rulles dejen nu ud til en aflang pølse med ca 3-5cm i diameteren. Skær pølsen i stykker af 2-3cm tykkelse, som placeres på en bageplade. Bag kagerne i en varmluftsovn ved 200oC i 7 minutter. Tag kagerne ud af ovnen, og flæk dem alle på midten i to dele. Sæt de glutenfri kammerjunker tilbage i ovnen ved 200oC, og bag i yderligere 5 minutter til kagerne er gyldne og sprøde.
Se også
Glutenfri Mel – De bedste erstatninger
Glutenfri Bagning: De 5 mest uundværlige stykker udstyr