Test af Urtekrams glutenfri bageblandinger
Som du måske har bemærket, har Urtekram i år lanceret en ny række af glutenfri bageblandinger. Dette omfatter bl.a. brugerboller, fødselsdagsboller og groft kernebrød. I alt har Urtekram lavet 6 forskellige glutenfri bagemix. Du finder dem alle ved at klikke nedenfor.
Vi har her på nulgluten.dk testet nogle af disse bageblandinger, og deler i dette indlæg vores vurdering af bageblandingernes kvalitet. Alt i alt er det nogle rigtig gode bagemix, som giver et super godt resultat. Men blandingerne er måske også en anelse mere omstændige, end hvad man kunne forvente af en normal bageblanding.
Godt initiativ
For det første vil vi nævne, at det er super godt, at der kommer flere muligheder for glutenallergikere og intolerante. Urtekrams lancering af bagemix giver flere valgmuligheder til folk der ikke kan tåle gluten, hvilket er med til at gøre et liv uden gluten lettere.
Det er sjældent, at man finder glutenfri bageblandinger, som giver virkelig gode resultater. Og hvis man gør, er det ofte i høj grad baseret på stivelse og fortykningsmidler, hvilket ikke er særlig sundt i store mængder. Så til at starte med vil vi blot rose Urtekram for deres intiativ, og for deres lancering af nye glutenfri bagemix.
Som vores mange opskrifter nok afslører, så kan vi godt lide at bage selv her på nulgluten.dk. Det er derfor sjældent, at vi tyer til færdige brød eller brødblandinger. Men vi besluttede os alligevel for at teste og afprøve Urtekrams nye bagemix, og vi må sige, at vi er rimelig imponerede.
De endelige brød og boller er af virkelig god kvalitet, og er noget bedre end andre bagemix, som vi har prøvet. Især af vi vilde med Urtekrams glutenfri havreboller, som smager rigtig dejligt.
Fordele og Ulemper
En af fordelene, som vi allerede har nævnt, er, at det endelige resultat bliver virkelig godt. En anden fordel er, at alle ingredienser i bageblandingerne er økologiske, sunde og naturlige. Der er ikke nogle e-numre eller kemisk fremstillede produkter i bageblandingerne. I stedet bruges der naturlige glutenfri meltyper og andre bagemidler, som vi også bruger, når vi selv bager. De færdige brød og boller er derfor både sunde og mættende, hvilket også er en stor fordel.
Hvis vi så skal komme ind på nogle af ulemperne, så er den største ulempe nok, hvor omstændige bageblandinger trods alt er. Omstændighed er selvfølgelig et relativt begreb, og det er selvfølgelig nemmere end at bage fra bunden selv. Men blandingerne er altså heller ikke bare nogle, som man smækker sammen på 2 minutter og så er klar til at spise. De kræver både, at man har nogle ingredienser selv, og at man sætter sig ind i teknikkerne. F.eks. skal man til Urtekrams glutenfri kernebrød selv have maltekstrakt eller mørk sirup (det finder du f.eks. HER).
Urtekrams glutenfri bageblandinger fungerer
Alt i alt er det dog nogle fine bagemix fra Urtekram. De fungerer godt, hvis man vil lave noget lækkert bagværk på en overskuelig måde, og ikke vil til at købe alle ingredienser til en hel glutenfri opskrift. Bageblandingerne er derfor gode, hvis man får gæster på besøg, som ikke tåler gluten. Så behøver man nemlig ikke, at købe en masse ingredienser, som man ikke ved, om man får brugt. I stedet kan man blot købe disse glutenfri bageblandinger. Med vores test af bageblandingerne giver det i hvert fald et lækkert resultat. Du kan se alle Urtekrams glutenfri bagemix ved at klikke nedenfor.
Se også
Glutenfri Færdigretter – Her er de bedste
Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste