Glutenfri Polentakage
Denne glutenfri polentakage er en rigtig nem og lækker familiekage. Kagen kan laves i en rugbrødsform, springform eller evt. bradepande, hvis der laves en stor portion. Opskriften giver en lækker glutenfri skærekage med lidt syrlig smag blandet ind i det søde, hvilket er en rigtig god kombination. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Polentakage
KAGE
- 175g smør
- 175g sukker
- 3 æg
- 150g mandelmel (fås f.eks. HER)
- 100g polenta (fås f.eks. HER)
- 8g bagepulver (fås f.eks. HER)
- Saft og skal fra 1 citron (eller fra 2 limefrugter)
GLASUR
- 150g sukker
- Æggehvide fra 1 æg
- Lidt krydderi efter smag (kørvel, estragon eller kanel. Køb f.eks. krydderierne HER)
Kage
Pisk smør og sukker sammen. Selv hvis smørret ikke er blødt skulle det gerne efter lidt tid blive en lys og luftig masse. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen, og pisk efter hvert æg er tilsat. Tilføj mandelmel, polenta, bagepulver og skal og saft fra citronen, og rør det hele godt rundt til du har en ensartet og jævn masse. Hæld dejen i en lille rugbrødsform eller springform med bagepapir (du kan også smøre formen, men det er lidt nemmere med bagepapir, når kagen skal løftes ud af formen) eller evt. en bradepande, hvis du laver en stor portion. Bag kagen i en varmluftsovn i ca. 45 minutter ved 180 oC. Kagen skal føles lidt svampet, men ikke fuldstændig blævrende, når den er færdig. Lad kagen køle helt af, inden der kommes glasur på.
Glasur
Bland sukker med krydderi. Tilføj æggehvide, og pisk i op til 10 minutter, til du får en ret fast masse. Fordel glasuren over kagen. Lad gerne glasuren sætte sig inden du smager kagen.
Tip: Server gerne kagen med lidt creme fraiche, det er godt til at bryde det søde i kagen.