Glutenfri Bærtærte
Denne lækre glutenfri bærtærte er lækker og frisk, og giver en følelse af sommer i både smag og udseende. Tærten laves med to typer af creme, og kan toppes med dine yndlingsbær. Denne tærte toppede vi med en blanding af bær fra haven, men jordbær eller hindbær ville også være oplagt at bruge.
Den svære del, når det kommer til det glutenfri element, er selvfølgelig at få lavet en god glutenfri tærtebund. Men det synes vi bestemt er lykkedes men denne friske glutenfri bærtærte. Alt i alt er det en super lækker kage, som i den grad tilfredsstilller den søde tand. Til opskriften skal bruges en tærteform som f.eks. DENNE. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Bærtærte
- 1 portion klassisk kagecreme
Tærtebund:
- 250g glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
- 125g smør
- 70g flormelis (fås f.eks. HER)
- 1 æg
- 10g psyllium frøskaller (fås f.eks. HER)
- 30g mælk
Mandelcreme:
- 80g flormelis (fås f.eks. HER)
- 80g smør
- 1 æg
- 80g mandelmel (fås f.eks. HER)
- 10g majsstivelse (fås f.eks. HER)
- 125g af kagecremen
Topping:
- 2 dl piskefløde
- Friske bær til topping
Start med at lave en portion klassisk kagecreme (det kan enten være lavet fra bunden eller fra en blanding). Sæt kagecremen på køl.
Tærtebund:
Vend havremel, smør og flormelis sammen i en skål. I en anden skål piskes mælk og æg sammen. Tilsæt frøskallerne, pisk i 10 sekunder, og tilsæt derefter havremelblandingen. Pisk lidt og ælt derefter dejen til den er flot og jævn. Dette gøres nemmest på køkkenbordet.
Mandelcreme:
Rør med en ske smør og flormelis sammen til det bliver luftigt. Rør også mandelmel og majsstivelse i. Rør ægget i, og vend forsigtigt 125g af kagecremen i. Rør til massen er ensartet.
Bagning:
Rul tærtedejen tyndt ud (½ cm eller mindre). Læg den over i tærteformen, og pres dejen godt ud i kanterne i bunden af formen. Pil forsigtigt overskydende dej af. Dette kan bruges i en anden form eller blot bages direkte til en lækker knasende kage. Sæt dejen i køleskabet i en times tid. Bag tærten ved 190oC i 5 minutter. Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og vend mandelcremen ud på tærtebunden. Bag tærten videre ved 180oC i ca 15-20 minutter til overfladen er flot gylden, og cremen virker fast. Lad tærten køle af inden topping kommes på.
Topping:
Pisk fløden til let flødeskum. Vend forsigtigt den resterende kagecremen sammen med flødeskummet. Smør cremen udover den glutenfri tærtebund, og pynt til sidst med masser af friske bær. Vi brugte en kombinatoin af solbær, ribs og stikkelsbær fra haven. Velbekomme.
Se også
Glutenfri Rabarbertærte med smuldredej
Glutenfri Tærte med champignon, spinat og bacon