Glutenfri Bagels
Bagels er fantastiske både til morgenmad, til frokost og til madpakken. Netop derfor har vi været i køkkenet for at lave en opskrift på de skønneste bagels, som kan bruges lige præcis til det, du har lyst til. I denne version har vi tilføjet lidt lækker cheddar på toppen af hver bagel og fyldte dem med sprød salat, stegt kylling, bacon og en lækker og sød karrydressing. Hvis du i stedet vil bruge dine bagels til morgenmad eller måske ikke lige er i humør til cheddar, kan du f.eks. drysse dem med sesamfrø, chiafrø eller birkes. Faktisk kan du bruge lige hvad du vil som drys – dine bagels bliver fantastiske uanset hvad.
Ingredienser – Glutenfri Bagels (4 stk)
- 3 dl vand
- 15 g loppefrøskaller (kan købes HER)
- 25 g gær
- 60 g havremel (kan købes HER)
- 40 g boghvedemel (kan købes HER)
- 40 g majsmel (kan købes HER)
- 1 spsk olie (f.eks. olivenolie)
- 15 g chiafrø (kan udelades)
- 1 tsk salt
Start med at røre gæret ud i vandet. Tilsæt dernæst loppefrøskaller og evt. chiafrø og sørg for at røre det hele godt sammen. Lad massen stå i ca. 10 min. til den tykner og bliver lidt gelé-agtig. Bland imens de tre typer mel sammen, så du har det klar. Efter ca. 10 min. blandes mel og salt sammen med den tyknede masse. Sørg igen for at røre det hele godt sammen, så det bliver en ensartet masse. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i ca. 30 min.
Når dejen er klar, skal der formes bagels. Dejen kan være ret klistret at arbejde med, så det kan det være en fordel at fordele lidt olie på et stykke bagepapir og køre dejen rundt i olien. Tilføj også gerne lidt olie på hænderne, så dejen ikke klistrer til fingrene. Form 4 boller af dejen og lav det karakteristiske hul i midten af bagelsene. Bagelsene vil ikke hæve så meget i ovnen, så husk at give dem en tilpas højde, når du former dem.
Tænd ovnen på 200 grader. Bring imens rigeligt letsaltet vand i kog i en gryde. Forud for bagning i ovnen, skal bagels nemlig koges kortvarigt i vand. Sørg derfor for at bruge en stor gryde, så der er rigelig med plads til at dyppe bagelsene ned i vandet. Kog hver bagels i ca. 30 sekunder på hver side og læg dem tilbage på bagepapiret. Pensl evt. bagelsene med æg og drys med din favorit topping (f.eks. cheddarost, sesamfrø, chiafrø eller birkes). Når ovnen er varm, bages bagelsene i ca. 20 min. Når de kommer ud af ovnen kan det være en fordel lige at lade dem køle lidt af (gerne 20-30 min.), så de bliver nemmere at skære i.
Så er der ikke andet at gøre end at nyde dine skønne bagels med lige præcis dit yndlingsfyld! God fornøjelse.