Glutenfri Cookies
Sprøde, lækre og nemme glutenfri cookies! Det er faktisk ikke særlig vanskeligt at lave den populære småkage i en glutenfri version. Med denne opskrift tager det ikke lang tid, og kræver ikke mange “specielle” glutenfri ingredienser. Og så får du nogle lækre og sprøde cookies, som er et sikkert hit.
Det er havregryn og havremel, som disse glutenfri cookies består af. Det giver en god smag og en god sammenhængende dej. Normal havre indeholder som bekendt glutenrester, da det ofte produceres sammen med hvede. Og du skal derfor altid bruge glutenfri havreprodukter for at være 100% glutenfri. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Cookies
- 125g blødt smør
- 150g sukker
- 3g salt
- 1 æg
- 100g glutenfri havremel (fås f.eks. HER)
- 3g glutenfri bagepulver (fås f.eks. HER)
- 80g mørk chokolade (f.eks. DENNE uden tilsat sukker)
- 70g glutenfri havregryn (fås f.eks. HER)
Smør, sukker og salt piskes godt sammen til du har en helt jævn og ensartet masse. Ægget tilsættes, og røres ind i massen. Havremel og bagepulver tilsættes under piskning. Til sidst hakkes chokoladen, og vendes i dejen sammen med havregryn.
Dejen trilles nu til kugler med en størrelse, som er lidt større end en bordtennisbold. Placer kuglerne på en bageplade med god afstand, så de kan flyde ud og blive til cookies. Bag de glutenfri cookies i en varmluftsovn ved 170oC i 12-15 minutter til de er flot gyldne. Lad kagerne køle af i minimum 10 minutter, så de kan sætte sig og blive sprøde.