Glutenfri Müslibar
Vi har eksperimenteret lidt med at lave nogle glutenfri müslibar. Müslibarer er nemlig utroligt lækkert som en lille og hurtigt snack, og egner sig også godt til madpakken hos både store og små.
Desværre er glutenfri müslibarer ofte ret dyre. Det er skam muligt at købe nogle lækre af slagsen (se f.eks. HER). Men de koster væsentligt mere end almindelige myslibarer.
Men med denne opskrift kan du altså lave dine helt egne müslibarer uden det mindste spor af gluten. Det er utroligt nemt at lave, og tager ikke lang tid i køkkenet. Og resultatet er virkelig godt. Man får nogle super lækre müslibarer. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri Müslibar (8-12 stk)
- 40g hakkede mandler (fås f.eks. HER)
- 20g solsikkekerner (fås f.eks. HER)
- 20g chiafrø (fås f.eks. HER)
- 30g hakkede rosiner (fås f.eks. HER)
- 30g risflager (fås f.eks. HER)
- 20g kokosmel (fås f.eks. HER)
- 20g glutenfri havregryn (fås f.eks. HER)
- 20g hirseflager (fås f.eks. HER)
- 40g hakket chokolade (fås f.eks. HER)
- 80g sirup (fås f.eks. HER)
Sæt ovnen på 140 oC varmluft. Bland alle ingredienser på nær chokolade og sirup sammen i en skål. Varm siruppen op til kogepunktet i en gryde. Hæld siruppen over i skålen med ingredienserne, og rør rundt. Tilsæt den hakkede chokolade. Find en passende form til bagning og beklæd med bagepapir. Det kan f.eks. være en brødform eller lille aluminiumsbakke. Hæld massen over i formen, og masser massen ud, så den får en jævn overflade. Bag myslibarerne i ca. 15 minutter til de ser gyldne og sprøde ud. Lad barerne køle helt af i formen. Når massen er kold, har siruppen sat sig, og de glutenfri müslibarer kan nu skæres ud i passende stykker.
Barerne kan godt holde sig i et par uger, men skal så opbevares i en lukket plasticpose eller anden lufttæt beholder.
Se også
Glutenfri Spaghetti – Her er de bedste