Glutenfri små Bananmuffins
Disse lækre glutenfri små bananmuffins er super nemme at lave, og så er de helt uden sukker og mel! Der er derfor tale om et sundt alternativ til kage. Bananmuffinsene er dog stadig utroligt lækre, og har en herlig smag af banan og dadler, som giver noget sødme til muffinsene. De er perfekte som kage, snack eller i madpakken.
De glutenfri små bananmuffins tager næsten ingen tid at lave. Man skal dog have nogle muffinsforme. Her brugte vi små muffinsforme som DISSE. Det er også muligt at følge opskriften til at lave muffins i almindelig størrelse med forme som f.eks. DISSE. Så bliver der bare færre stk., og man skal give dem lidt længere tid i ovnen. God fornøjelse!
Ingredienser – Glutenfri små Bananmuffins (16-20 stk.)
- 2dl glutenfri havregryn (fås f.eks. HER)
- 2 bananer
- 2 æg
- 10-12 stenfri dadler (fås f.eks. HER)
- 1 dl mandler (fås f.eks. HER)
- Evt 1 dl blåbær (friske eller fra frost)
Blend i en blender havregryn, bananer, æg og dadler til en ensartet masse. Hak mandlerne groft, og tilsæt dem sammen med blåbær til dejen. Rør dejen lidt rundt, og fordel den herefter i muffins formene. Bag de glutenfri små bananmuffins i en varmluftsovn ved 200oC i 8-12 minutter til de er flot gyldne og færdigbagte. Lad gerne muffinsene køle lidt af inden servering.
Se også
Glutenfri Havregryn: Her finder du det