Havremel

Glutenfri Havremel er en af de meltyper, som vi benytter os allermest af her på nulgluten.dk. Havremel har nemlig nogle fantastiske bageegenskaber, og er altid med til at skabe et blødt og saftigt bagværk med en god tekstur.

Fås her

Den bedste udgave af glutenfri havremel er nok den meget udbredte version fra Urtekram. Du kan finde produktet ved at klikke på knappen nedenfor.

Havremel i bagværk

Glutenfri havremel er som sagt rigtig godt til glutenfri bagværk. Det skyldes primært, at havre har et højere indhold af både fedt og protein end de andre kornsorter. Når du bruger havremel i dit bagværk, får bagværket en blød og rund tekstur, og bliver indeni svampet og lækkert. Derudover er havre også rimelig neutralt i smag modsat mange andre glutenfrie meltyper, og derfor kan man også sagtens benytte en stor mængde havremel i sine opskrifter, uden at bagværket får en meget markant smag. Havremels gode bageegenskaber er især nyttige til brød og boller, og er i mindre grad afgørende i kager og andre ting fra det søde køkken.

Opskrifter med Havremel

Vi benytter os af glutenfri havremel i følgende opskrifter:

Generel Info

Glutenfri havremel males af havre fra marker, som holdes adskilt fra hvede-, rug- og bygmarker. Dermed er man sikker på, at havren ikke kontamineres med gluten. Havre er en kornsort, som er meget udbredt i både Danmark og resten af verden. Havre har et højt indhold af sunde kostfibre, og har også et væsentligt højere protein- og fedtindhold end de andre kornsorter. Havre dyrkes sådan set primært til foder til husdyr. Når vi spiser det som mennesker, er det næsten udelukkende i form af havregryn, som er havrens afskallede og valsede flager. Havre kan dog også fås som hele kerner, og bliver mere og mere udbredt i form af havremel til glutenfri bagning. Havremel er desuden rimelig nemt at lave selv ud fra glutenfri havregryn. Det foregår ligesom, når man laver sit eget hirsemel.