Opdatering på Loppefrøskaller og FiberHUSK
Som mange af jer ved, har produktionen af FiberHUSK, som er en variant af loppefrøskaller, desværre været lukket ned siden foråret 2021. Da vi i mange af vores opskrifter henviser til loppefrøskaller/husk fra netop FiberHUSK har vi fået mange henvendelser, om hvad man så kan bruge i stedet. Her kommer derfor en lille opdatering på situationen.
For det første er FiberHUSK ikke den eneste producent af loppefrøskaller. Det er derfor stadig muligt at få fat i loppefrøskaller. Vi henviser normalt til DETTE produkt fra FiberHUSK i forbindelse med bagning, da vi oplever, at det fungerer rigtig godt til glutenfri bagning. Man kan dog også sagtens bruge andre varianter af loppefrøskaller. Se f.eks. disse nedenfor ved at klikke på dem.
Vi anbefaler, at I bruger en af disse. I kan evt. også se vores artikel Derfor skal du bruge loppefrøskaller når du bager glutenfrit!. Her beskriver vi forskellige typer af loppefrøskaller, og de forskellige fordele og ulemper ved disse.
I forhold til FiberHUSK, så lukkede produktionen af alle HUSK-produkter, da der havde været et tilfælde af samonella i et af produkterne. Producenten frarådede, at man spiste af deres produkter, og tilbød kunderne pengene retur. Det er planen, at FiberHUSK vil genåbne produktionen til efteråret 2021. Til den tid vil de sikre, at der ikke kan overleve bakterier ved produktionen, Ifølge dem selv vil de sætte en helt ny standard for produktsikkerhed. Når FiberHUSK igen bliver tilgængeligt i butikkerne, vil vi derfor igen anbefale deres produkter. Men indtil da kan man sagtens bruge en af de andre varianter af loppefrøskaller som beskrevet længere oppe.