Showing all 6 results
-
Bageblanding: Glutenfri Grovboller
kr. 49,00 Tilføj til kurv -
Bageblanding: Glutenfri Kernebrød med Ekstra Kerner
kr. 49,00 Tilføj til kurv -
Bageblanding: Glutenfri Madpandekager
kr. 29,00 Tilføj til kurv -
Bageblanding: Glutenfri Mørkt Kernebrød
kr. 44,00 Tilføj til kurv -
Bageblanding: Glutenfri Pandekager
kr. 34,00 Tilføj til kurv -
Bageblanding: Glutenfri Toastbrød
kr. 44,00 Tilføj til kurv
Hej og godt nytår 🙂
Jeg har købt en kaffekværn – Bodum Bistro.
Tak for dine gode fif.
Mit spørgsmål er egentlig bare, om man ikke kan kværne hel hirse, hel boghvede, hele havre osv. Lige som ris jo er hele?
Mvh Linda
Hej Linda
Tak for de fine ord 🙂 Tænker sagtens, at man kan kværne disse ting også. Jeg har dog ikke den store erfaring med at kværne hel hirse, boghvede og havre, så jeg ved ikke om kernerne måske er for hårde for kaffekværnen, og at man i stedet skal bruge en kornkværn. Men umiddelbart tror jeg godt, at det kan lade sig gøre.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Findes der ikke glutenfri lasagneplader uden rismel??
Hej Helle
Tak for dit spørgsmål. Det er rigtigt, at de 3 varianter vi har nævnt ovenfor, alle indeholder rismel. Der findes ikke så vanvittig mange forskellige slags glutenfri lasagneplader, så jeg ved ikke om man helt kan komme udenom rismel. Men både Urtekrams og Felicias lasagneplader indeholder mere majsmel end rismel.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Rummo’s glutenfri pasta smager også rigtig godt. Den kan jeg servere for hele familien, så jeg ikke skal stå der og vurdere hvor sulten jeg og de er for at afpasse mængderne af glutenholdig og glutenfri pasta. Det er jo ikke altid man er så sulten, som man troede, nogen gange er man jo mere eller mindre sulten. Rummo har givet mindre spild på denne måde.
Hej Malene
Tak for dit input. Er helt enig. De bedste glutenfri pasta og spaghetti er efterhånden så gode, at man sagtens kan servere dem for alle. Hvilket er utroligt rart, så man ikke skal spekulere i at lave to slags pasta. Jeg har ikke selv prøvet Rummo’s pasta, men det kan da være det skal overvejes 😉
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Hej
Min kæreste og jeg er begyndt at brygge øl i det små. Her er der en masse byg og andre korn rester tilbage, ved du om jeg kan male det i en kaffekværn?
Hilsen Maja
Hej Maja
Jeg vil tro, at man sagtens kan male disse kornrester i en kaffekværn, hvis man ønsker at lave mel ud af det. Men I skal nok være opmærksomme på, at kornet skal være helt tørt, før i forsøger at kværne det.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Hej ?
Jeg undre mig over en ting. Der står altid på ris at de skal skylles grundigt. Det kan man jo ikke gøre her.
Kan man evt skylle dem og komme det i en dehydrator inden man kværner?
Mvh Sanne
Hej Sanne
Uhm, der må jeg være dig svar skyldigt. Jeg har blot kværnet risene uden at skylle dem først. Jeg har ikke selv en dehydrator, men hvis risene bliver helt tørre deri, så kan den metode helt sikkert bruges.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Tak for gennemgangen. Har du nogen erfaring med jyttemel?
Hej Anette
Det var så lidt:-) Jeg kender godt jyttemel, men har ikke selv prøvet at bruge det desværre. Ligesom nogle andre glutenfri melblandinger er det lavet til at kunne erstatte hvedemel i en opskrift. Så jeg tænker, at det sagtens vil kunne bruges, men igen vil der nok være nogle typer af bagværk, som det fungerer bedre til en andre.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Hej Peter
Man siger jo at ris ikke er særlig sundt og skal man parti have ris, så skal man spise brune ris. der er arsenik i ris, derfor skal de skylles først.Gør man ikke det, så e r det kun begrænset af hvad man kan indtage af rismel.I hvertifælde når det er hjemmelavet.Jeg ved ikke hvordan industrien laver det.
Jeg laver selv begyndt at lave min egen havremel som jeg bruger til havre panekager og som mel i frikadeller. Boller ville jeg rigtig gerne bage, men ikke hvis det ikke er sundt og nærende for min krop. Ved ikke rigtig med kartoffelmelhvor godt det er heler.
Tak ellers for din opskrift.
Venlig hilsen
Angelina
Hej Angelina
Tak for dine input. Ja nogle typer af ris kan være en god ide at skylle inden brug. F.eks. brune ris. Men man kan f.eks. skylle risene først og så lade dem tørre i nogle dage, inden man kværner sit hjemmelavede mel. Godt at høre, at du ellers har succes med hjemmelavet mel. Kartoffelmel ville jeg nok holde mig fra i store mængder, da det er baseret på kartoffelstivelse, som ikke er særligt nærende.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Hej Angelina
Der er ikke arsenik i ris, men arsen.
Mvh. Christine
Hvorfor kan man ikke i Danmark købe den vidunderlige norske glutenfrie pulversovs Toro glutenfri brun saus???? Vi køber og får sendt ladninger af dette stof fra norsk familie og venner. Den er standardvare i norske butikker men der findes intet tilsvarende i danske søvnige do.
Det er et godt spørgsmål! Det lyder lækkert, og ville helt sikkert være en efterspurgt vare herhjemme. Som sagt er der ikke mange glutenfri pulversovse i Danmark, men vi må håbe, at der snart kommer noget lignende i danske supermarkeder.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Jeg skal lave boller i karry og plejer at smelte smør og kommer karry i og hvedemel og væske løbende. Men denne gang skal en der spiser glutenfrit spise med, ville jeg allerede fra start kunne bruge maizena eller gør man det først tilsidesat ?
Mvh Sandra
Hej Sandra
Du kan sagtens tilsætte maizena fra start sammen med smørret men gerne i en lidt mindre mængde end klassisk hvedemel. Det har jeg gjort mange gange, og det virker helt fint. Har du problemer med det, kan du dog vælge at røre maizena ud i væske og tilsætte det efterfølgende, hvilket egentlig er den måde som maizena er beregnet til at blive brugt på.
Med venlig hilsen
Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Du kan også bruge Rismel, det er utrolig nemt at arbejde med.
Hej Ole
Tak for dit input. Ja, rismel er helt klart også en mulighed, som jeg også selv har brugt nogle gange.
Mvh Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Skift Lasagne pladerne ud med enten Hvidkål, eller med en bund af fintsnittede grøntsager (Kan købes i 500 grams poser næsten alle steder) for et sundt alternativ, da alle de stivelser er roden til alt ondt!
Hej Ole
Tak for dit råd. Det er helt sikkert et lækkert sundt alternativ, og lyder som noget der er værd at prøve. Dog vil jeg mene, at smagen så bevæger sig lidt væk fra en klassisk lasagne, som er udgangspunktet for denne opskrift:)
Mvh Peter
Medstifter nulgluten.dk
Hej
De 3 du har lagt op her, er det 1-1?- altså, hvis der står i en opskrift at der skal bruges 200 gram hvedemel, så er det også 200 gram af en af de 3 glutenfri du har lagt frem her?
Mvh. Charlotte
Hej Charlotte
Ja, lige præcis forholdet burde være 1-1. Men det kan være en god ide at prøve sig lidt frem og eksperimentere afhængig af, hvad man bager:)
Mvh Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Det var da en super gennemgang. Tusind tak!
Mvh Herdis
Hej Herdis.
Mange tak. Vi er glade for, du sætter pris på det 🙂
Mvh Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Er det ikke lidt for lidt mel til et “stort” brød?
Og jeg er midt i processen 😒
Hej Morten.
Nej, det passer med et brød som på billedet. Det kan godt være, at det blot er et “mellemstort” brød. Dejen må gerne være meget tynd, når man arbejder med den. Håber at det lykkedes for dig.
Mvh Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Fin artikel, som netop har lært mig at rismel kommer fra rå og ukogte ris, hvilket betyder jeg at jeg kun i begrænset omfang vil benytte rismel, da ris som ikke er udblødt en dags tid, har et høj indhold af arsen.
Hej,
Tak for et spændende oplæg.
jeg overvejer at købe en kværn til at lave mt eget rismel mv. og havde aldrig tændt at jeg måske kunne lave mit eget mandelmel i den. Det kunne virkelig spare mig nogle penge 😛 Jeg bager meget og en af de ting jeg bruger mandelmel mest til er macarons. jeg har selv prøvet at lave mandelmel i min blender men det begyndte at give olie fra sig, hvilket er no go til macarons :/
Mit spørgsmål er: ville en melkværn være bedre? altså vil melet fragive mindre olie iforhold til min kraftige blender?
håber det gav mening 😛
mvh
Nana
Hej Nana.
Tak for dit input. Ja, det er et problem, at mandler nemt kan afgive olie. Vores erfaring er, at mandler også kan afgive olie i en kraftig kværn. Får man hakket mandlerne i den helt rigtige størrelse vil de dog afgive mindre olie, da de er kortere tid om at blive blendet. Så det afhænger lidt af kværnen og mandlernes størrelse. Håber det gav mening.
Mvh Peter
Medstifter af nulgluten.dk
Hejsa. Jeg er lidt nysgerrig på hvad jeg evt. kan erstatte boghvedemel med? Kan jeg det? Jeg er ny i det her med glutenfri og har ikke lyst til at købe en masse mad jeg ikke får brugt. Hvad gør boghvedemelet for bagværket? Mvh Birthe
Hej Birthe.
Tak for dit spørgsmål. Boghvedemel er en kraftig meltype, som giver bagværket noget tyngde og en mild nøddesmag. Du kan forsøge at bruge havremel i stedet. Du kan også prøve at bruge majs- eller rismel i stedet, men så vil du få nogle meget lette boller, som ikke mætter så meget. Vi foretrækker opskriften med boghvedemel, men det kan sagtens gøres med en anden kombination, og du er velkommen til at prøve dig frem. Håber at det hjælper:)
Mvh
Nulgluten.dk
Det var nemt overskueligt og gode links
Hej Peter
Er hvedemel (gultenfri havregryn) det samme som det havrefiber mel man kan købe hos bl.q. Low Carpenters Life?
Spiser nemlig keyo og lchf. Og vil gerne bage brød.
Vh. Maj-Britt
Hej Maj-Britt
Tak for dit spørgsmål! Nej, glutenfri havremel og havrefibermel er ikke helt det samme. Havrefibermel er lavet ved at udtrække ren havrefiber fra havre, som derefter laves til mel. Typisk anvendes derfor ikke særlige store mængder havrefibermel til bagning, da der er tale om næsten ren kostfibre. Glutenfri havremel er derimod lavet af hele havren, og minder både i næringsindhold og konsistens mere om klassisk mel.
Mvh
Peter
Nulgluten.dk
Hej
Ved du hvor jeg kan købe en muffinform, der tåler bagning på 275 grader varme?
Jeg har en melkværn fordi vi bager meget også før min mand fik gluten allergi. Nu overvejer vi om den skal sælges eller hvor vi kan købe korn boghvede, hirse, havre, sorghummel ect og male selv. Ris ville jeg dig købe netop pga arsen.
Mange af disse ting kan fås i helsebutikker enten online eller fysiske butikker. Se bl.a. gode webshops i denne artikel https://www.nulgluten.dk/bedste-glutenfri-webshops/.
Hel glutenfri havre fås f.eks. her
Mvh
Nulgluten.dk
Er der ikke noget med at eks. dem fra Semper hvis man kort koger dem inden de ryger ned i resten og i ovnen?
Hej Mads
Jo, det er rigtigt, at nogle anbefaler at ligge dem i blød i varmt vand eller at koge dem et par minutter for at gøre pladerne ekstra bløde og lækre. Efter vores vurdering kan pladerne dog sagtens bruges, som de er. Det er ikke meget man henter ved at koge dem først.
Mvh
Nulgluten.dk
Hej
Har du prøvet at bage brød, boller kun med havremel ?
Hej Anita
Ja, det har jeg. Glutenfri meltyper som havremel er dog meget karakteristiske i smag og konsistens. Min erfaring er derfor, at de bedste resultater opnås, når flere glutenfri meltyper blandes sammen i samme opskrift.
Mvh
Nulgluten.dk
hej og tak.
hvad er pofiber?
mvh Birthe
Hej Birthe
Pofiber er fibre udvundet af kartofler. Pofiber er rigtig godt til at binde væske.
Mvh
Nulgluten.dk
Jeg gogolede lige
hvad tænker du om dette: ” Pofiber kan erstattes af kokosfibermel eller fedtreduceret mandelmel.. Du kan erstatte det ca. 1:1. Vær dog opmærksom på, at både kokosfibermel og mandelmel smager mere sødligt.” ?
mvh Birthe
Hej Birthe
Kokosfibermel har mange af de samme egenskaber som pofiber, og vil godt kunne erstatte det ca. 1:1. Mandelmel vil jeg dog mene ikke helt kan erstatte pofiber, da det ikke binder væske på samme måde. Men opskriften ovenfor er vejledende, så du er velkommen til at prøve dig frem med en anden kombination af ingredienser 🙂
Mvh
Nulgluten.dk
Hej vil høre om hvilken mel du bruger til opbagt souce, savner b.l.a. persille souce
Hej Gitte
Vi har lavet et indlæg om glutenfri sovs. Se dette link https://www.nulgluten.dk/glutenfri-sovs-den-ultimative-guide/
Mvh
Nulgluten.dk
Har læst det med at komme dobbelt op på bagepulver når man bager med havremel i forhold til hvedemel. Hvad hvis der i opskriften bruges gær som hævemiddel er det så dobbelt op på gær eller kommer man så bagepulver i + for at få det til at hæve og hvor meget i forhold til gær? Der bruges 25 g gær i min opskrift på kanelsnegle
Hej Betina
Jeg ville nok ikke bruge dobbelt op på gær, da der så kan komme gærsmag i bagværket. Lidt ekstra gær burde være nok. Alternativt kan du anvende lidt loppefrøskaller, som også sikrer, at dejen ikke sprækker når den hæver.
Mvh
Nulgluten.dk